Print Recipe
Sprød laks med quinoaris og friske grøntsager
Instruktioner
  1. Skyl ris og quinoa i en gryde, og gentag processen 3-4 gange, indtil vandet er næsten klart. Stil eventuelt i blød i rigeligt vand dagen før retten skal laves, og skyl derefter
  2. Skyl ris og quinoa i en gryde, og gentag processen 3-4 gange, indtil vandet er næsten klart. Stil eventuelt i blød i rigeligt vand dagen før retten skal laves, og skyl derefter
  3. Tilsæt salt, og bring vandet i kog med låg på gryden.
  4. Når risene har kogt i ca. 2 minutter, slukkes for varmen, og lad risene stå med låget på i ca. 20 minutter, indtil de er færdige.
  5. Dup laksefileterne tørre med køkkenrulle.
  6. Skær laksen i små, mundrette stykker. Du kan vælge at beholde skindet på eller fjerne det.
  7. Drys laksen med majsstivelse, dette hjælper med at gøre den sprød på ydersiden.
  8. Opvarm en pande ved høj varme, og tilsæt olie, når panden er varm.
  9. Steg laksen i ca. 2 minutter på den ene side.
  10. Mens laksen steger, bland ingredienserne til marinaden i en skål, og rør godt.
  11. Vend laksestykkerne, og lad dem stege i yderligere et par minutter på den anden side.
  12. Når laksen er gylden på alle sider, tilsæt marinaden til panden, og lad den koge ind, indtil den tykner let.
  13. Imens laksen steger, skærer du grøntsagerne i ønsket størrelse. Skær agurken i halve på langs og derefter i skiver. Skær spidskålen i tynde skiver og derefter i mindre stykker. Skær gulerødderne i tynde stave og derefter i mindre bidder. Skær avocadoen i skiver og fjern den fra skallen.
  14. Server retten på tallerkener eller i skåle med nødder og chiafrø drysset over. Du kan eventuelt tilføje lidt ekstra sojasauce og risvineddike over risene.