Antal personer |
|
Ingredienser
- Ris
- Quinoa
- 2 forårsløg eller enderne af et bundt
- 1/4 spidskål
- 1/2 agurk
- 3-4 gulerødder
- 2 laksefileter
- 1 spsk Chiafrø til at drysse over retten
- 1 avocado Kan udelades
- 2 håndfulde ristede saltede peanuts
- 2 håndfulde ristede saltede cashewnødder
- 2 spsk majsstivelse eller kartoffelmel
Marinade
- 3 spsk sojasauce eller tamari
- 1 spsk honning
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk chiliflager
- 1 spsk sesamolie
- 1 spsk østerssovs
Ingredienser
Marinade
|
|
Instruktioner
- Skyl ris og quinoa i en gryde, og gentag processen 3-4 gange, indtil vandet er næsten klart. Stil eventuelt i blød i rigeligt vand dagen før retten skal laves, og skyl derefter
- Skyl ris og quinoa i en gryde, og gentag processen 3-4 gange, indtil vandet er næsten klart. Stil eventuelt i blød i rigeligt vand dagen før retten skal laves, og skyl derefter
- Tilsæt salt, og bring vandet i kog med låg på gryden.
- Når risene har kogt i ca. 2 minutter, slukkes for varmen, og lad risene stå med låget på i ca. 20 minutter, indtil de er færdige.
- Dup laksefileterne tørre med køkkenrulle.
- Skær laksen i små, mundrette stykker. Du kan vælge at beholde skindet på eller fjerne det.
- Drys laksen med majsstivelse, dette hjælper med at gøre den sprød på ydersiden.
- Opvarm en pande ved høj varme, og tilsæt olie, når panden er varm.
- Steg laksen i ca. 2 minutter på den ene side.
- Mens laksen steger, bland ingredienserne til marinaden i en skål, og rør godt.
- Vend laksestykkerne, og lad dem stege i yderligere et par minutter på den anden side.
- Når laksen er gylden på alle sider, tilsæt marinaden til panden, og lad den koge ind, indtil den tykner let.
- Imens laksen steger, skærer du grøntsagerne i ønsket størrelse. Skær agurken i halve på langs og derefter i skiver. Skær spidskålen i tynde skiver og derefter i mindre stykker. Skær gulerødderne i tynde stave og derefter i mindre bidder. Skær avocadoen i skiver og fjern den fra skallen.
- Server retten på tallerkener eller i skåle med nødder og chiafrø drysset over. Du kan eventuelt tilføje lidt ekstra sojasauce og risvineddike over risene.