Om Mette

I 2017 blev jeg uddannet ernæringsterapeut, men min vej til dette har været en rejse fyldt med erfaringer, uddannelse og personlig udvikling. En vigtig bestanddel af denne rejse er min oprindelige uddannelse som farmaceut  idet denne uddannelse har formet min tilgang til ernæring og sundhed. Jeg blev farmaceutisk kandidat i 1997.

Det tager tre år at blive uddannet som ernæringsterapeut, og det er et intensivt forløb fyldt med spændende undervisning og praktisk træning. Gennem kurser i ernæringsteori, menneskekundskab, psykologi og klinikdrift har jeg opnået en dybdegående forståelse af hvordan kosten påvirker vores krop og sind. Jeg har også haft muligheden for at fordybe mig i emner som biokemi, makro- og mikronæringsstoffer samt funktionsregulering gennem kost- og livsstilsændringer. Jeg blev uddannet på Center for Ernæring og terapi, og denne uddannelse bygger især på principperne for functional medicine. Dette har jeg skrevet indlæg om, -se på siden ”Ernæringsterapi og functional medicine”.

Som farmaceut har jeg haft privilegiet at arbejde med lægemidler og sundhed i mere end tre årtier. Min baggrund som lægemiddelekspert har givet mig en omfattende viden om medicinens virkning og bivirkninger, samt en dyb forståelse af kroppens komplekse biokemi. Jeg har arbejdet med alt fra lægemiddeludvikling til kvalitetskontrol og bivirkningsindrapportering, hvilket har givet mig en solid platform inden for sundhedsområdet. Jeg arbejder stadig som farmaceut fire dage om ugen, og mit arbejdsområde er nu vedligeholdelse af markedsføringstilladelser for lægemidler samt udarbejdelse af ansøgninger til kliniske forsøg.

Min interesse for ernæring og sundhed blev for alvor vakt da jeg selv oplevede fordøjelsesproblemer og intolerancer i slutningen af halvfemserne. Efter at have opdaget min glutenintolerance og mærket effekten af at ændre min kost blev jeg meget optaget af at finde ud af mere om sammenhængen mellem ernæring, velvære og sygdom.

I 2014 besluttede jeg mig for at forfølge denne interesse ved at starte på uddannelsen til ernæringsterapeut på Center for Ernæring og Terapi (CET). Denne beslutning har været en af de bedste jeg har taget, da den har åbnet døren til en verden af muligheder inden for ernæringsrådgivning og terapi.

Selvom jeg stadig arbejder som farmaceut i en international virksomhed, arbejder jeg nu også som ernæringsterapeut én dag om ugen. Hver fredag tilbyder ernæringsrådgivning med fokus på den farmaceutiske tilgang. Jeg tror på, at kombinationen af min farmaceutiske baggrund og min uddannelse som ernæringsterapeut giver mig et unikt udgangspunkt for at hjælpe mine klienter med at opnå optimal sundhed og velvære.

Ernæringsterapeut er ikke en beskyttet titel, men jeg er stolt af at være medlem af Danske Ernæringsterapeuter (DET) og følger deres krav til uddannelse og opdatering. Gennem mit medlemskab er jeg også dækket af foreningens erhvervsforsikring, hvilket giver mine klienter ekstra tryghed.

Jeg ser frem til fortsat at kunne hjælpe mennesker med at nå deres sundhedsmål og til fortsat at uddanne mig og udvikle mig som ernæringsterapeut i mange år fremover 🙂