Greenie på flaske

Greenieeksempler

Greenie-ingredienser

Grundopskrift på greenie (eller smoothie)

Keyword greenie, grøntsager, smoothie, vitaminer

Ingredienser

 • 400 g grønt
 • 150 g frugt
 • 2 skrællede citroner
 • Ingefær 1 stor spiseske tørret eller rod svarende til en halv voksenfinger
 • Fedtstof for eksempel 1 avocado, 1 håndfuld nødder ell lign. Hvis der vælges olie som fedtstof skal dette i til sidst, efter blendning.
 • 8-10 dl væske

Sådan gør du

 • Frugt, citron og ingefær blendes sammen.
 • Grønt og væske tilsættes, og der blendes til det er en ensartet masse.
 • Evt. tilsættes mere væske, det hele skal være tyktflydende.
 • Fedtstof (undt. hvis olie) tilsættes, og blendes sammen med blandingen.
 • Det hele hældes på en ca. 1 liter flaske – brug tragt eller vælg en flaske med stor åbning 😊
 • Hvis olie er valgt som fedtstof tilsættes dette til flasken, ca. 2 spsk.
 • Når greenie skal drikkes rystes flasken først, og derefter fyldes et stort glas ca. halvt op med greenie. Der efterfyldes med koldt vand og eventuelt isterninger. Nydes koldt 😊

Noter

Ingredienser til greenie

Greenies er for mig en blendet drik der indeholder mindst 2/3 grøntsager. Hvis drikken indeholder mest frugt vil jeg kalde det en smoothie.
Jeg drikker gerne dagligt en greenie, både fordi jeg godt kan lide det, og så fordi det er en nem måde at få lidt grønt, vitaminer og fibre i den travl hverdag. Typisk laver jeg en stor portion, som jeg hælder på flaske og drikker et glas af om dagen.
 
Når jeg laver greenies består de af grønt, frugt, væske og eventuelt fedtstof. Jeg har en Vitamix blender som jeg er utroligt glad for, men andre blendermodeller kan også benyttes. Det er vigtigt at det blendes sammen og ikke juices, da man ved juicing ikke får alle de gode grøntsagsfibre med.