Bone broth/langtidskogt bensuppe
Antal personer Forberedelses tid
4 20minutter
Ventetid
24-36timer
Antal personer Forberedelses tid
4 20minutter
Ventetid
24-36timer
Ingredienser
  • 1kilo økologiske benDer må godt være kød på
  • 3liter koldt vand
  • 1spsk eddikejeg bruger æblecidereddike, men al eddike er ok
  • 500 g grøntsagerForskellig slags. Jeg plejer at bruge hvad jeg har af rester, gerne løg eller porrer og gulerødder, og nogle gange selleri
  • 3spsk krydderurterSom du kan lide
Instruktioner
  1. Put benene i en gryde og overhæld med vand. Tilsæt eddike, grøntsager og eventuelle krydderurter og kog ved svag varme i 24-36 timer. Efter ½ – 1 time kan suppen skummes med en hulske eller lignende. Man kan spæde op med en teskefuld eddike efter ca. 12 timers kogetid. Her har bone broth kogt ca. 12 timer (jeg tager ikke mine grøntsager op førend til allersidst).
  2. Grøntsager og kød kan fjernes efter 2-6 timer og spises separat, eller man kan koge det med
  3. Efter 24-36 timer tages suppen af blusset og nedkøles, gerne i vandbad. Derefter sigtes suppen gennem et klæde (jeg bruger en gammel stofble). Når suppen er afkølet kan man fjerne fedt fra toppen, eller man kan lade det blive. Under alle omstændigheder skal man ikke smide det ud 🙂
  4. Hæld på glas eller flaske før det er helt koldt